Company Logo

Nieuwe MELIPC edge computing oplossing voor Smart Factory toepassingen

30th April 2020

Mitsubishi Electric heeft nu een nieuwe oplossing voor bedrijven die de OT-systemen van de productievloer willen koppelen aan hun IT-systemen. De Edge Computing oplossing MELIPC maakt verdere optimalisering van preventief onderhoud en kwaliteitscontrole mogelijk door realtime data-analyse en directe terugkoppeling naar de operator.

Met behulp van de MELIPC-oplossing kan de productiekwaliteit en productiviteit worden verhoogd in sectoren zoals de automobielindustrie, de voedings- en drankenindustrie en de life sciences. De real-time processoftware biedt lokale diagnose, voorspellende feedback en visualisatie voor analyses van processen op de productievloer.

Analyse-algoritmen voor voorspellend onderhoud en kwaliteitscontrole zijn geïntegreerd in de MELIPC-serie. Bij continue-productietoepassingen kan deze oplossing de processen zowel optimaliseren als aanpassen aan variabelen. De efficiëntie hiervan wordt verhoogd door het genereren van een realtime voorspellend model, dat op basis van nieuwe eisen vanuit het proces kan worden bijgewerkt en verfijnd. Zo kunnen bijvoorbeeld verpakkingsmachines in de voedings- en drankenindustrie problemen voorspellen en fouten voorkomen, en zo de kwaliteit verbeteren.

De MELIPC-oplossing kan aan de hand van kunstmatige intelligentie (AI) afwijkingen in de machinestatus in realtime detecteren. Gedetailleerde statusinformatie wordt teruggemeld naar het automatiseringsniveau, zodat machine-operators vroegtijdig en pro-actief aanpassingen kunnen doorvoeren of onderhoud kunnen uitvoeren. Dit komt ten goede aan de efficiëntie en vergroot de beschikbaarheid van de machines. Decentrale dataverwerking in de edge biedt ook voordelen op het gebied van gegevensbeveiliging en procesintegriteit. Zo kan de MELIPC-oplossing worden gebruikt in life sciences toepassingen om vertrouwelijke gegevens op OT-niveau op te slaan en te analyseren in plaats van ze naar de cloud te sturen. Dit verkort bovendien de snelheid voor diagnose tot realtime en vermindert de kosten en complexiteit van de IT-infrastructuur.

De nieuwe MELIPC-oplossing vormt een aanvulling op Mitsubishi Electric’s bestaande portfolio op het gebied van edge computing, zoals MAPS SCADA, dataloggers en controllers.

 

Image 1: Met real-time data-analyse en vroegtijdige feedback naar de gebruiker bieden de MELIPC edge computing oplossingen van Mitsubishi Electric procesoptimalisering voor Industrie 4.0.


Over Mitsubishi Electric

Met 100 jaar ervaring in het leveren van hoogkwalitatieve, betrouwbare producten is Mitsubishi Electric een wereldleider erkende marktleider in de productie, marketing en verkoop van elektrische en elektronische apparatuur voor gebruik in ICT, ruimtevaart en satellietcommunicatie, consumentenelektronica, productietechniek, energie-, transport-, gebouw en HCAV-technologie.In lijn met de bedrijfsfilosofie ‘Changes for the Better’ en de duurzaamheidsverklaring ‘Eco Changes’, streeft Mitsubishi Electric ernaar om een toonaangevend, wereldwijd groen bedrijf te zijn dat de samenleving verrijkt met technologie.Met ongeveer 146.500 werknemers realiseerde het bedrijf in het gebroken boekjaar, dat eindigde op 31 maart 2020, een geconsolideerde omzet van 40,9 miljard US Dollar*.Onze verkoopkantoren, R&D-centra en productielocaties zijn te vinden in meer dan 30 landen.

Factory Automation – European Business Group

Mitsubishi Electric Europe B.V., Factory Automation – European Business Group (FA-EBG) heeft haar Europese hoofdkantoor in Ratingen bij Düsseldorf. Het is onderdeel van Mitsubishi Electric Europe B.V., een 100 % dochteronderneming van Mitsubishi Electric Corporation, Japan.

FA-EBG zorgt via haar netwerk van lokale vestigingen en distributeurs voor de verkoop, service en ondersteuning in de hele EMEA-regio.
* Wisselkoers 109 Yen = 1 US Dollar; stand 31.03.2020 (Bron: Tokyo Foreign Exchange Market).


Editorial Contact: Kiki Anderson
Tel: +44 (0)1905 917477
Web: news.dmaeuropa.com
Email: press-team@dmaeuropa.com
Address: Progress House, Midland Road, Worcester, Worcestershire, WR5 1AQ, United Kingdom

Reader Contact:
Mitsubishi Electric CE: Micha Daman
Tel: +31 (0)297 250350
Web: http://nl3a.mitsubishielectric.com
Email: micha.daman@meg.mee.com
Address: German Branch, Industrial Automation, Referentin Marketing Communications, Mitsubishi-Electric-Platz 1, 40882, Ratingen, Germany