Company Logo

Klarius bouwt Europese distributie voor premium aftermarket uitlaatsystemen uit

08th September 2022
Klarius Products, een topfabrikant van aftermarket uitlaatdelen, kondigde aan een speciaal distributiecentrum nabij Lille te openen. Door deze nieuwe locatie komen de onderdelen al de volgende dag bij de dealers en garages in het grootste deel van Nederland, Frankrijk, België, Duitsland en Luxemburg aan, terwijl de rest van de EU binnen 48 – 72 uur kan worden beleverd.

Naast de normale bevoorrading biedt Klarius haar speciale VOR-verzenddienst (Vehicle on Ramp) aan, waardoor individuele onderdelen binnen 24 uur bij de garages aankomen, die hierdoor dringende reparaties kunnen uitvoeren om een auto snel en efficiënt op de weg te krijgen.

Mark Brickhill, CEO bij Klarius, merkt op: “Wij van Klarius zijn blij dat we onze toonaangevende verzenddienst, bekend uit het VK, nu ook aan onze Europese klanten kunnen bieden. We hebben de grootste voorraad aftermarket uitlaatdelen met typegoedkeuring in Europa, bestaande uit complete systemen, katalysatoren, dieselroetfilters en specifieke ophangingen, die zo op auto’s van alle merken, types en bouwjaren passen.”

“Door deze logistieke uitbreiding geven we de dealers en garages een snelle en gemakkelijk toegang tot onze voorraad. Onze 24-uurs bezorging houdt in dat onze Europese klanten hun voorraad en de investering hierin kunnen verkleinen, terwijl ze een snellere service kunnen bieden, wat we al hebben aangetoond op onze thuismarkt in het VK.”

In het nieuwe distributiecentrum wordt een breed scala aan uitlaatdelen opgeslagen, afgestemd op de Europese vervangingsmarkt. Door het enorme assortiment voor populaire modellen van Audi, BMW, Citroën, Mercedes, Opel, Peugeot, Renault, Saab, Seat, Skoda, Volkswagen en Volvo kan Klarius systemen leveren die in de behoeften voorzien van de uiteenlopende wagenparken in heel Europa.

“Dankzij de nieuwe vestiging kunnen we de leveringstijden verkorten, zoals met onze 24-uurs bezorging, waardoor dealers en garages in heel Europa een betere toegang tot premium uitlaatdelen krijgen. Onze producten zijn volledig EU-conform en doordat we ons programma steeds met de nieuwste modellen en ook hybrides uitbreiden, bieden we uitzonderlijk veel keuze,” aldus James Ellison, Sales Director bij Klarius.

Het Klarius assortiment bestaat uit ruim 11.000 onderdelen, die alle zijn ontworpen om de prestaties van de OEM-delen te evenaren of te overtreffen. Alle componenten hebben zo nodig een onafhankelijke typegoedkeuring gekregen door de TÜV en op alle artikelen zit 2 jaar garantie vanaf de eerste montage.

Arnaud Stock, Chief Executive Officer bij Stock Logistics, vult aan: “We doen er alles aan om de leveringssnelheid en het serviceniveau te bieden dat de Klarius klanten verwachten.”

 

Image 1: Klarius bouwt Europese distributie voor premium uitlaatdelen uit

Image 2: Het Klarius assortiment bevat ruim 11.000 onderdelen, die even goed of beter presteren dan OEM-componenten.


Over Klarius Products

Klarius Products is gespecialiseerd in de fabricage en toelevering van producten voor de emissieregeling, voornamelijk op de Britse en Europese markt. De onderneming levert uitlaatdelen, katalysatoren en dieselroetfilters met typegoedkeuring, ontworpen, ontwikkeld en gebouwd in het VK en geleverd via haar eigen logistieke operaties. De activiteiten van Klarius Products zijn wat betreft productie, R&D, testbaan, logistiek en magazijn geconcentreerd in het Britse Cheadle.


Editorial Contact: Jake Lacey-Watts

Tel: +44 (0)1905 917477

Web: news.dmaeuropa.com

Email: press-team@dmaeuropa.com

Address: Progress House, Midland Road, Worcester, Worcestershire, WR5 1AQ, United Kingdom

Reader Contact:

Klarius Products Ltd.: James Ellison

Tel: + 44 (0)1538 752 561

Web: https://www.klarius.eu

Email: James.Ellison@klarius.eu

Address: Klarius Products Ltd. | Brookhouses Industrial Estate | New Haden Road | Cheadle | Stoke-on-Trent | ST10 1UF | Verenigd Koninkrijk